Jul 29, 2010

Tenggelam dalam buku

Saya sudah seperti kapal TITANIC yang tenggelam.
Tolong!!


Buku-buku saya

Lagi buku-buku dan kertas-kertas kelas tuisyen saya

Ini sebahagian buku anak-anak saya

.....dan ini pulak, buku kegemaran Abil atas meja solek.
Tiada kosmetik. Cuma buku, buku dan....buku!

Harus spring cleaning segera!


A book is like a garden carried in the pocket.~Chinese Proverb


7 comments:

YatieJay said...

Banyaknya buku! Bagus...galakkan budaya membaca dari rumah lagi.

Untuk naufal saya cuma belikan buku2 yang "keras" dan berwarna-warni. Masalahnya dia leka sekejap aje. Tak tau mcm mana nak galakkan dia membaca sebab saya sendiri dah lama tinggalkan hobi membaca sebab tak cukup masa!

Syahida said...

yatie, Alhamdulillah anak2 saya semua 'gila' buku juga.

saya ni pun idokle berkepit ngan buku selalu...tak sempat aje...buku je bersepah sana sini..hahaha

takpe, slow2 ngan naufal tu....teruskan beli buku untuk dia. lama2 esok dia suka lah, betul tak?

shogun_na said...

banyak nyer buke....bestnya kalau dpt baca....tingin nak beli buku waardina...

happy belated birthday utk pak lang....dipanjangkan umur dan sihat hendaknya....

Syahida said...

ina, cepat2 la carik buku wardina tu...esp buku 'Mama, saya lapar..' bagus tau.

InsyAllah, nanti akak sampaikan pada PkLang :-)

shogun_na said...

ee...tak sabar nk ke sana nanti...insyaAllah...mudah2an diperkenankan....

Anonymous said...

+ Book fair Johor kat Danga Bay mall kan sekarang nie... Dandy ngan adik aku Siti ada kat sana nie.. Samapi bila aku tak sure... Kalau free, pi lah kat booth Grolier... (hahah Sheeda, buat promosi plak aku kat sini) + Along +

Syahida said...

wah...Siti pun dah berkecimpung ye! memang nak pergi, kena tunggu kenit2 pi sekolah, baru best me-round hehe