Aug 23, 2010

Jom main bunga api!

Sudah 13 hari berpuasa.Tak lama lagi Ramadhan akan berakhir.Belum puas rasanya.

Semalam, anak-anak saya main bunga api untuk kali pertama tahun ni.Paling mereka seronok main sebenarnya ialah mercun pop-pop.Sebesar biji kacang je. Main baling-baling dan kemudian meletup. Berebut-rebut masing-masing nak baling. Tak sampai seminit, habis 3 kotak mercun pop-pop.

Tahun ni, Abil dan adik Zarif nampaknya dah semakin pandai main bunga api.

Ok.masa untuk layan gambar!
Seronok!

6 comments:

shogun_na said...

tingat zmn kecik2...kalau balik arau, bermain bunga api perkara wajib... dan sempat bermain di rumah juga....best sgt...

mungkin setahun dua lagi boleh la jadi jutawan cam kak syida tgok anak bermain bunga api kan...

Syahida said...

Ina, rasanya macam nak angkut sket bunga api ke arau insyAllah.
main bunga api memang best, tapi harganya dah makin mahal mak aiii....

mesti tak sabar nak tunggu anak2 beso, sebab nak rasa jadi jutawan kan?? :-)

ieda said...

bunga api dgn mercun mesti ada..kalau tak mmg rasa raya tu macam tak meriah kan...nabila pun dah start main mercun pop2 tu last year..tahun ni tak beli lg..actually suami tak suka sgt beli mercun ni.

iCaLoVeZiE said...

wah, bestnya. abil nampak ok. serius lagi. :D

Syahida said...

ieda, kami pun main sket2 jer, aura sambut raya..hehe. mercun pun yg comel2 je...

Syahida said...

ica, bab main bunga api memang abil SANGAT ok (itupun selepas main beberapa kali). first time dulu, kalut jugak nak jaga dia...