Oct 19, 2010

Sesi mencuci mata



Sesi mencuci mata di Toys R Us. Langkah pertama, anak-anak saya diminta berjanji. Tengok saja, bukan beli. Mereka tengok, pegang, tekan, rasa, tanya dan belek. Betul-betul berpegang pada janji. 30 minit di dalam kedai, hanya mata dan tangan main peranan.

Sambil cuci mata, sambil saya mencari idea baru untuk sesi playtime saya bersama Abil. Cari idea di Toys R Us, kemudian sesi cuci poket di kedai RM2, boleh? *hehe



Bola berbulu oren dan merah jambu serta guli untuk
reward Abil
dram mini dan
rattle untuk sesi meniru pergerakan (imitating)

Play is the beginning of knowledge.
~George Dorsey

6 comments:

maya amir said...

heheh..kalau saya, ckp jek jgn beli..in the end derang mintak jugak.. tapi terpaksa keraskan hati, pekakkan tinge..kalau tak, asek kene pau jek..huhuu

Syahida said...

maya, anak-anakku Alhamdulillah..dah selalu sangat kena 'brain wash' agaknya...hehe. so, sekarang ni, setakat lalu depan Toys R Us tu, dah tak jadi masalah lagi :)

mastura rosni said...

bagusnya depa, dengar kata.
saya pun dah lama tak bawak nurin hana pergi toy r us. paling last masa dia kecik. tak taulah macamna reaksinya kalau bawak time skarang...mau semua nak dipegang, dicuba..

Syahida said...

mastura, awal2 dulu seksa jugak nak memujuk.sekarang ni dah ok...tula kan bagus betul..kita plak yg kesian tgk dorang..setakat cuci mata je..hehe

iCaLoVeZiE said...

kami kat rumah ni sampai dah nak maghrib. semayang makan dah malam. tinggal bape jam untuk ayesha. baru nak ajak main. dia nak peluk dan bergolek-golek. sekian, terima kasih :(

Syahida said...

sian ica. takpe ica, weekend ada kan? yang penting masa berkualiti, bukan kuantiti.sbnarnya sambil golek2 pun boleh main2...geletek2, nyanyi2 kat dia, interactive play tu namanya.take care dik :)