Nov 1, 2010

Masa Oh! Masa

Time Flies.



Ok. jom tengok gambar.

2005
Abil 2 tahun. Comel. Montel. Sangat Aktif.
Penangan susu kotak DL perisa coklat agaknya.

2006
Abil 3 tahun.
Masih comel. Masih montel. Lebih aktif dari dulu.
Babbling.
Rutin tidur tak menentu.
Susu coklat DL dikurangkan secara perlahan-lahan.
Mula program intervensi, terapi.


2007-2008
Abil 4-5 tahun.
Banyak perkembangan pada usia ini.
Belajar ke tandas. Perkataan pertama. Kenal huruf.
KURANG hiperaktif.
Program intervensi awal dan Occupational Therapy (OT) diteruskan.


2009
Abil 6 tahun. Semakin kurus.
Suka pada zikir-zikir dan laungan azan.
Masih hiperaktif. Terkawal. Ikut arahan.
Program intervensi awal, OT masih diteruskan.

2010
Abil 7 tahun. Makin kurus. Makin tinggi
Bercakap DUA patah perkataan.
Kenal sukukata, kenal komputer.
Belajar di kelas Pendidikan Khas.
Program intervensi dan OT masih diteruskan.

2011??
Banyak lagi nak kejar.
Tunggu.



5 comments:

keen said...

suke..suke..suke!!!

ja amran said...

a sense of a proud mom bila kita reflect anak nya progress...betul tak? moga2 allah berkati anak2 kita semua, amin

dila si mama dzariff said...

macam lebih kurang dzariff aje..

2 tahun: memang tembam
3 tahun: diagnosed ASD..start OT and ST plus swimming untuk kasik kurus sikit tapi makin tembam aje nampaknya.
4 tahun: dah ada ekspresi perasaan terutama bila sangat geram dengan papa and mama. dan sangat pandai manipulate orang..(ape ni) dan still tembam..bila nak surut ni?

Syahida said...

keen-> :D

MekJa->bangga+terharu+happy+semualahh...haha.macam2 adaaa :)

Syahida said...

dila-> baguih la still tembam..mahal tu!
agaknya kalau tak masuk swimming class lagi bambam kan? haha