Dec 2, 2010

Bila Abil buat kraf matahari

Aktiviti kraf yang diselitkan dalam sesi playtime & tabletime, biasanya mesti ringkas, mudah dan cepat. Ini kerana bila masa aktiviti agak panjang, anak hiperaktif macam Abil akan cepat hilang minat dan perhatian. ok, terus layan gambar....


Hah! comel.. Kalau anda nak tahu, idea kraf matahari ni...idea 'bidan terjun' yang timbul sebab saya dah kering idea nak buat apa sebenarnya.

Apa pun, misi tercapai ;-)

8 comments:

Azma said...

welcome back syida... menarik aktiviti tu, mesti abil bersemangat nak siapkan!!

keen said...

n the matahari skrg ni ade kat bilik mokde :)

maya amir said...

baguslaa die..itulaa keistimewaan anak spt abil.. kreatif:)

Syahida said...

Azma, mak Abil yang terlebih semangat sbnarnya...Abil bersemangat nak escape walaupun nmpak cam khusyuk je dlm gambar :)

Syahida said...

keen, Abil mmg macam matahari :-)))

Syahida said...

maya, anak autisme macam Abil mmg kreatif tapi kena 'dikorek' kreativiti mereka baru kita tahu tahap mereka di mana...buat kraf matahari ni sbnarnya aktiviti biasa2 aje. tapi dia cukup enjoy pakai gunting & marker :-)

Mahani Muhammad said...

Syida, cantik la kraf matahari ni. Nak buat jugaklah ngan anak2 ^o^

Syahida said...

thanx mahani..idea-idea awak lagi canggih manggih sbnrnya.apapun, selamat mencuba! :)