Dec 21, 2010

Jom tonton Clever!

dari google


Rancangan Clever! (edisi Malaysia). Pengacaranya, Pak Nil dan saintis Rafidah . Seronok tonton Clever! ni.

Rancangan ini sedang 'hot' di rumah saya.
Sambil tengok TV, sambil belajar sains. Banyak fakta dan eksperimen sains yang kami tengok setiap hari.

Ya, Abil pun sama-sama 'melekat' depan TV.

Kepada yang belum menonton, cubalah tengok sendiri. Jom!

8 comments:

Dila Si Mama Dzariff said...

Dzariff pun dah mula suka CERIA. samala sekarang CLEVER la yang dia suka. tapi sebenarnya dila rasa dia suka Pak Nil. semua rancangan Pak Nil dia tgk, kecuali AF dulu-dulu.

YatieJay said...

Saya yg dah dewasa ni pun banyak belajar dari rancangan ni. Tahukah Syahida kalau hujan renyai kita tak digalakkan berlari? Kalau berjalan lagi kurang basah kuyup berbanding kalau kita berlari.....Unless kalau hujan tu memang lebat gila la....heheee

Syahida said...

dila, akak mmg suka sangat bila abil dah 'serasi' dengan CERIA ni..kalau tak dulu, layan AXN..cerita2 orang dewasa (tak sesuaiiii). jangan kata Dzariff, auntie syida pun minat PakNil hokay? hehehe

Syahida said...

haha yatie, boleh ganti saintis rafidah la :p

Azma said...

bagusnya..boleh la saya join jugak pasni. Cuma syida, pada pandangan sayala, ceria juga banyak kartun yg tidak membina. Tambah2 kartun dari Jepun. So, kalau nak bg abil tengok kartun2 tu, baik syida tengok dulu kay!

Syahida said...

Azma, saya pun perasan juga kartun2 jepun ni...dont worry, yg mana patut ditapis, mmg confirm mama nya tapis :) thx azma

maya amir said...

tadek astro kat umah..tak tau rancangan ape...sadis kan?:)

Syahida said...

maya, takde astro?? wahhh bagusnya...tgk channel spore je eh? :)