May 1, 2011

Jom buat Kraf Gajah!

Dah lama juga tak buat kraf bertiga-tiga hehe..Si kakak nak buat playdoh sendiri. Adik nak kraf tiger. Saya pilih kraf gajah sebab semua alat-alatan dah ada. Cuma print template saja. Inspirasi daripada mama homeschool (psst..tq mahani!)

Senang saja. Asalkan ada toilet roll atau kitchen roll, template gajah dan anggota badannya boleh print dari sini. Seperti biasa, gam, gunting dan pensel warna (sebab saya pilih template hitam putih, sengaja bagi 'kerja' lebih sikit pada anak-anak, lagipun mereka boleh pilih warna gajah yang mereka suka).


Tengok gambar, Jom!!


Dah print template, kita colour dulu!

Kemudian, gunting dan gam.

Tampal bahagian telinga, badan, kepala, kaki dan ekor satu persatu.
Dah siap!

Close up.
Dina-Pink
, Abil-hijau, Zarif-biru

Ok. nak 'gali' kraf tiger pula.

6 comments:

Mahani@mamahomeschool said...

lawa2nya gajah dia...;)
saya terus print colour je template gajah tu hari tu sbb nak cepat...dah tak larat nak layan...hehe

Syahida said...

tk mahani..saja je print black& white..tgk2 comel pulak bila bercolour2..hehe.

maya amir said...

tetibe rasa mcm tgk tv rancangan kraftangan.. cool:))

Syahida said...

haha maya, hos tgh fenin2 lalat lagi ni..migrain x ilang lagi ;p

Azma said...

cutenye.. boleh ajak anak2 buat jugaklah..thanx syida.. thanx to mahani jugak.. :)

Syahida said...

Azma, cubalah..simple & easy tp hasilnya sangat memuaskan hati!