Jun 15, 2012

Muzik Oh! Muzik

" Music therapy helps in treating autistic children, but it has to be applied with kids in mind. It should not be too complicated for them to follow. Music that engages autistic children in dancing and singing works very well in helping them communicate and develop social skills.

Autistic children respond to music by singing in the same note, and some of them may even start communicating through singing. They may take up an instrument to play, and this will help them gain interest in acquiring a certain skill.


Music therapy can help different autistic patients in different ways, but generally, it is beneficial to them because it makes them more responsive to things around them.


The reason behind such great response to music is that autistic children do not engage in normal social activities, and music sessions give them an opportunity to express themselves. Music therapy for an autistic child starts with learning how to play a musical instrument, as he or she may get intimidated by human contact.

Slowly, the therapy moves on to include singing and even dancing, if the child shows interest for such activities. This gives the child an emotional outlet as well as a sense of fulfillment, which were lacking in the past because of limited social activity." extracts from HERE.

OK. Tiba-tiba hari ni nak cerita pasal muzik. Saya tak sempat nak tolong translate. Sekarang ni, semuanya mode rushing.

Anyway, ayat-ayat di atas tu insyAllah agak mudah difahami. Kalau tak faham juga, boleh pm saya anytime. Saya ni bukanlah pakar muzik, pakar autisme pun bukan. Sekadar berkongsi bahan pembacaan yang saya dapat daripada internet.

Sebenarnya, muzik memang terapi yang bagus untuk semua orang, tak kira usia, jantina dan warna kulit. Tetapi, harus diingat, muzik ada banyak genre. Ada yang menenangkan, ada juga yang memeningkan. Ada yang happy, ada juga yang depressing. Jadi, untuk anak-anak, seeloknya pilihlah jenis muzik yang bersesuaian, betul tak?

Sekarang, saya nak share video klip kegemaran anak-anak (terutamanya Abil) baru-baru ni.

Ya, K-pop. Tapi saya bukan peminat K-pop. Sekali-sekala saja layan, tempias obsesi adik saya.

Video klip yang saya share ni, memang mode happy dan comel. Jom tengok!


dari YouTube

Ok kawan-kawan, saya masih 'berhutang' kisah Dinasours Live! dengan anda.

Jumpa minggu depan ya!

2 comments:

smsaroni said...

Syahmi is good in singing but worst in dancing....

syida said...

en samsul, bab singing mmg anak2 kita ni SUKA. dancing tu..Abil pun hancuss haha ikut suka ati dia je redah