Nov 5, 2013

Hujung minggu yang panjang!

Fuhh weekend yang panjang.
Cuti Deepavali sekaligus ke Awal Muharram.
Makin terasa panjang apabila sekadar bercuti di rumah sendiri. *huwaa*

Plan asal saya nak balik rumah mak terpaksa dibatalkan. sigh

Kenapa tak ke Legoland saja?
Bukan apa, bila ada long weekend, memang SESAK di mana-mana.

Kami memang sentiasa cuba mengelak dari ke Legoland pada waktu SESAK. Bila?
Setiap awal dan hujung bulan (bila dah gaji) dan cuti umum.
Cuti sekolah? Memang confirm padat juga tapi elakkan waktu-waktu yang tersebut di atas.

Seeloknya, pergi di pertengahan minggu (Selasa, Rabu, Khamis) dan tengah bulan.
Bagi kami yang ada annual pass dan tinggal berdekatan, biasanya kami datang ke Legoland sekitar lepas asar sebab waktu ni ramai dah mula balik/keluar dan cuaca dah mula redup.

Johor Bahru ni tak banyak tempat tarikan. sigh


ok. ini gambar lama (kunjungan ke Legoland kali pertama)

Baca kisah kami di Legoland di SINI, SINI dan SINI.

Oleh kerana saya tak suka bawa anak-anak bercuti waktu peak, maka petang ni baru kami nak pergi berjimba. hehe

Lokasinya tak jauh, 2D 1N je pun. Esok balik dah. hehe

imej google

Tunggu review-nya nanti ye, insyaAllah..


Ok. Sebelum saya berhenti 'mengomel', nak share teka-teki dari anak saya Sabtu lepas.
FYI, zarif ni memang 'hantu' teka-teki. 
(jawapan teka-teki banyak yang mengarut dari yang logik) haha

Banyak-banyak raja, raja mana suka makan burger? ;p



Takkan takleh jawab kot. Senang sangatttt haha

Ok. Jumpa lagi :)

No comments: