May 29, 2014

Hello Zoo Taiping!

Once upon a school holiday, dari utara ke Kuala Lumpur, kami singgah di Taiping. Kalau ke Taiping, memang tak sah kalau tak singgah zoo-nya, kan? hehe

Tarikh kejadian adalah sekitar Mac tahun ini.

Yang sebetulnya, ini kali ketiga kami ke Zoo Taiping. Kali terakhir kami ke sini, Abil masih kecil dan Zarif masih belum lahir. So kiranya, ini first time untuk Zariflah. hehe

Zoo Taiping. Oklah, not bad. Since ini kali ketiga buat kami, saya rasakan zoo ini sudah agak hambar berbanding dulu. Lawatan kami ke Zoo Negara tahun lepas macam lebih menarik....erk~

Apapun, anak-anak tetap enjoy tengok haiwan-haiwan yang ada. Mereka tetap teruja naik tren keliling zoo, walaupun tren-nya biasa-biasa aje. Mereka tetap seronok makan aiskrim bawah gazebo di tengah cuaca panas berdenting. Alhamdulillah :)

Tunggu apalagi, jom tengok gambar!




































Ok. Tunggu review saya tentang Sentosa Villa, Taiping.
Coming soon....


Esok Jumaat. Jangan lupa surah AlKahfi :)



2 comments:

dak-eiza said...

dh lama x pi zoo tepen nih, last taon 2005 kot...mcm dh best jek!

syida said...

kami pun last pegi sebelum 2006, kali ni pegi rasa macam zoo negara lagi best hehe wallahualam..mungkin faktor persekitaran mempengaruhi ;p