Feb 28, 2015

Nak Cari, Beli dan Baca!


Dah dua, tiga kali 'terserempak' dengan buku ini secara online.
Allah bagi sign agaknya, suruh pi beli :)

Jalan-jalan hari Sabtu ke kedai buku, ok gak kan?
Jom.


You can't buy happiness but you can buy books and that's kind of the same thing. (google)



11 comments:

Nooriah Abdullah said...

jumpa tak syida buku tu, kalau dah beli gtau kaknoor isi nya kalau best akak pun nak beli gak ni

hainom OKje said...

Nampak mcm bagus buku tu Syida.....
Okje ni pemalas nak baca buku, takut tak habis baca sampai hujung tahun haha...

Nurul Shahira said...

Kalau akak jumpa, beli dan dah khatam baca, jgn lupa review ye. Sy pun nk tau isi kandungan buku ni. Menarik tajuknya, mesti menarik juga ilmu di dalamnya :)

Bunda a.k.a KN said...

Nampak tajuk buku tu bagus....bolehlah beli buat koleksi dan bacaan anak2 yang sedang membesar dan sedang banyak menggali ilmu akhirat..

Puan Kutu said...

mmg sign yg baik,wajib dah kena beli tu!nti review bukunya..dpt baca review pun oklah amik ilmu sbb mmg malas baca buku.asik baca blog ja.huhu..

syida said...

k noor, td sempat ke 1 kdai buku je..lom jmpa lagi.rasa macam nak ngoder terus dengan penulis.mls nak pusing2 kedai buku lagi..masa nak pusing2 cari buku pun terhad ni..apa2 nnti sy update k noor ya :)

syida said...

hainom/N shahira/Bonda/PK,

insyaAllah nnti sy kongsikan bila dah dapat & khatam buku ni..

hainom, kudrat membaca sy pun sbnrnya dah tak sehebat dulu..kekdg seronok beli je, khatamnya tak juga huhu

PK, baca blog pun kira membaca gak tu hehe cuma baca buku lg mendalam kot pengisiannya..nnti sy belanja review eh

Mummydearie said...

Okey, Syida pi beli dan baca dulu lepas tu kongsi ilmu dalam blog ni. Saya sejak dua menjak ni jarang baca buku. Baca suratkhabar pun tak sempat. Bukan sibuk tapi malas ^_^

syida said...

MD, sangat jujur pengakuan mu ituu ;p
insyaAllah..insyaAllah..da beli nnti sy kongsikan isi buku ni :)

Jari Manis said...

bagus buku ni..didik dari kecil..

syida said...

JM, setuju :)
melentur biar dari rebung, dah jd buluh, dah kerass..apa pun tak boleh haha

(akk da contact penulis buku, tunggu buku sampai rumah, then boleh baca..yeayy)