May 13, 2010

Testing!

Sambil santai-santai bersama Abil, saya buat sedikit test....saja nak uji memori anak saya ni. Dengan sekeping white board kecil, sebatang marker dan juga Abil, sayapun tulis perkataan-perkataan yang sering Abil baca dan lihat dalam buku-bukunya dan suruh dia sebut satu persatu.


api-ayam-aiskrim-anggur = 4 markah

Abil kenal semuanya..yeay! 5 markah

cili -ciku = tak berapa nak ingat, ceri-cermin = betul, markah =2/4

Abil ingat semua kecuali ekor = 3 markah

Semua betul kecuali Gigi - 4/5 markah

Paling Abil ingat-kasut, agak lambat menyebut-kucing dan lipas, 4/6 markah

Abil sangat SUKA baca buku cerita serangganya, hasilnya semua perkataan di atas disebut dengan cepat, jelas dan tanpa was-was. 10 markah untuk Abil!



Untuk pengetahuan semua, sebahagian besar perkataan-perkataan yang dibaca Abil memang dihafalnya. Tapi Abil juga dalam proses belajar mengenal suku kata.Misi pandai membaca akan diteruskan. Good Luck Abil.


5 comments:

keen said...

yay...go abil go!!!

norhamimah said...

Mach Weiter, Abil!!! :))))

Syahida said...

makcik meem-> Abil: Bitte betet für mich, danke. :-))

keen->keep on cheering!! hehe

Anonymous said...

+ Nape laa ko jauh kat jb sheeda.. Kalu x bley aku poskan nurin kat umah ko... Ko kan rajin mengajar... Hahahha... Chayok.. Chayok.. + Along +

Syahida said...

Along, fyi, pelan jangkamasa panjang aku, berpindah semula ke Selangor....hahaha (bila? wallahualam...) :-)