Oct 26, 2010

Tentang Umar Hasfizal

Siapa Umar Hasfizal?

Kalau belum kenal, sila klik sini.


Umar adalah sumber inspirasi.

Umar baru 12 tahun. Masih muda. Setakat ini, dia telah berjaya membuktikan bahawa autisme bukan penghalang. Dia berbakat besar, bukan saja dalam nyanyian tapi juga juara hafazan dan bacaan Al-Quran. Bertuah ibu yang mengandungkan. Melalui facebook, saya berkesempatan mengenali kak Marina Ariff, ibunya.

Umar bertuah. Mempunyai ibubapa yang gigih dan prihatin. Dikelilingi prasarana pembelajaran yang kondusif. Ya, dia hanya bersekolah kerajaan. Tapi, sudah rezekinya, dia berpeluang belajar dalam program inklusif (ditempatkan bersama-sama anak normal dalam kelas mainstream, ditemani jurulatih NASOM).Peluang ini tidak ada di JB (setakat ini).


Jom tengok video!




8 comments:

Edi said...

syida, with determination and hard work, insya allah our kids will be someone great in the future. take care!

iCaLoVeZiE said...

owh. comelnya umar. tetiba ternampak ayesha yang menyanyi. :D

tetiba sedih pulak hati :(

dila said...

lorr ica..nape pulak nak sedih. kalaula dzariff suka nyanyi2 and main piano, akan ku carik jurulatih vokal paling bagus and instructor piano bagi kat dia... tapi sekarang, kita dengarla dia duk jerit2 high pitch ngan bahasa ultraman vs raksaksa ajela dulu..huhu

Syahida said...

Edina, yes..i agree.hard work + determination + doa = success (insyAllah)..thx for the comment! :)

Syahida said...

ica, awat sedih2 ni? positif! positif!

Syahida said...

Dila, jerit2 ultraman/raksasa tu satu permulaan..haha.nak carik cikgu tu yang BUKAN senang..kadang2 rasa macam nak buat klon diri sendiri.pastu belajar macam2 supaya senang nak ajar anak..huhu

ja amran said...

sedih tu sebab terharu... but very proud cos they can achieve so much! and proud of their parents...berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

Syahida said...

betul tu MekJa ;-)