Nov 11, 2013

Saya mahu kek Secret Recipe!


gambar hiasan (ihsan encik google)


Beberapa hari kebelakangan ni, Abil adalah 'Mr Grumpy'.
Dugaan. Cabaran. Ujian.
Pantang silap sikit. Mood turun naik. Lebih banyak marah dari gembira.
Bak kata orang, sabo aje!

Tantrum. Meltdown. 'Mengamuk'.
Untuk anak-anak kecil, agak mudah untuk gunakan teknik ignore.
Tapi bila anak autisme pra remaja menunjukkan simptom-simptom di atas, memang kena kuatkan iman untuk terus bertahan.

Bila Abil 'marah', puncanya? Tak tahu.
He can speak, but in a very limited vocab.
Setakat ni, kalau angin moody datang, Abil cepat marah tapi cepat juga redanya.
Alhamdulillah
Waktu-waktu begini, saya perlukan 'ubat penenang'.hehe
Selain mengadu pada Tuhan, a slice of chocolate indulgence (Secret Recipe) would be nice!



imej google

There's always rainbow after the rain.
Allah bagi ujian. Allah juga bagi 1001 nikmat.
Saya baru saja dapat berita gembira dari Zarif tentang prestasi akademiknya hari ini. Syukur.

Apa pun, di saat diduga atau menghargai nikmat Allah, 
saya tetap mahukan kek chocolate indulgence saya! hehe


Kisah kami ke Lotus Desaru coming soon (insyaAllah)

Sementara tu, jom baca tulisan Dr Zubaidi Ahmad berkaitan autisme (klik link di bawah).

Mengenal tanda masalah autisme


Salam 7 Muharram :)

Mode: nervous menanti keputusan UPSR kak Dina pula khamis ini. *nak pengsan jap*

No comments: