May 17, 2010

Chef suami dan 'western food'

Suami saya memang rajin menolong di dapur. Alhamdulillah. Pilihan juadah adalah western food. Kenapa? sebab western food sangat simple, mudah disediakan dan mengenyangkan. Sangat sesuai untuk kami yang terlebih 'rajin' hehe.Menu makan malam hari ini, makaroni bakar dengan sos putih. Sedap!





6 comments:

keen said...

pe diff dgn makaroni bakar yg selalu tu? aku rs cume topping tu aje kan kan..korg letak white sos + mushroom?

Syahida said...

yup keen, setakat tukar sos tomato tu kepada sos putih...mushroom tu abg iw saja2 je letak...kalo aku, aku letak nanas...mmmm...terliur plak :D

Anonymous said...

attention...attention....abg iwan bila nak bg resepi lasagna....Uwa.....

nie dh post ceta pasal mengkanan, nak jugak la....semestinya sy pun sgt suke....western food...

Puasa lepas, Ina try buat Shepherd Pie kt umh MIL....dh la 1st time, mujo sedap....hahaha...

rgds, Ina

YatieJay said...

Syahida,
Boleh bagi cara2 nak buat white sauce tu tak? Saya dah pernah cuba buat tapi mcm "kureng" laaa...

Norsyahidah said...

Ina, semalam baru abg iwan sebut yang di tak pm lagi resepi lasagna tu...nanti akak ingatkan dia

Norsyahidah said...

yatie, resepi white sauce? nantila saya gali daripada tuan chef dulu ye...hehe