Dec 24, 2010

Bila Abil berenang

Anak-anak saya suka main air. Bukit Merah, Tiara beach resort, Sunway Lagoon, laut, sungai, swimming pool.


Siapa yang tak suka main air ye tak??

Sejak beberapa minggu lepas, Abil dan kak Dina dah mula belajar berenang. Puas saya mencari-cari, cikgu yang sesuai. Akhirnya makbul doa saya. Dila yang beritahu saya tentang swimming instructor ni.


Ayuh, tengok gambar.


Ini semua aksi-aksi di JB, sebelum dan semasa kelas berenang ;)

Ini pula semasa kami bersantai-santai di Kajang.

Abil yang tak suka pakai goggle.
Sekarang dah ok.

Oopps! tengoklah tu. Main di kolam dewasa. Saya pun tenggelam tau.





9 comments:

maya amir said...

bagus tak instructor tu..kat mana die ajor? bape RM? mcm tingin plak..

Syahida said...

maya, so far so good. blaja kat kompleks dato onn.nanti saya pm kat fb ye :)

Azma said...

anak sulung saya syida, masa blaja kena pakai goggle kan, dah abis blaja x de goggle terus tak confident nak berenang..sabo je le.. si adiknya ok je..

Syahida said...

oh ye ke, azma? sampai macam tu sekali impact goggle ye...dah terbiasa pakai agaknya. bila takde trus ilang confident..anak2 saya esok tak tahu la macamana :)

YatieJay said...

Berenang ni salah satu surviving skill yg penting sebenarnya. Naufal dah besar sikit, saya ada berangan nak hantar naufal kelas swimming gak. Masalahnya kat kulai ni takde public swimming pool pulak.

Saya untung dulu...sebab bapak navy. Sekolah saya dulu siap ada kelab renang lagi.

Syahida said...

wahh...best nya yatie. kiranya mummy naufal ni terror berenang la ye? jeles2x :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

salam ziarah
nice blog..moga kt dapat berkongsi cerita ye..untk pengetahuan akk sy pun mgjar anak2 autisme jgk.:)tp masih baru masih bnyak yg perlu belajar

Syahida said...

Salam ukhwah, selamat membaca. tk sudi singgah. jangan lupa singgah2 lagi :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

iAllah..akak pun jemput la ke blog sy..blh berkongsi cerita..:)