Mar 18, 2011

Tanpa Dina dan Zarif


S.U.N.Y.I
Sunyi = bosan = tak keruan.

Itulah yang saya rasakan sejak 33 jam yang lepas (sehingga saat entri ini ditulis). Rindu? Mestilah. Tapi saya tahu budak berdua tu mesti lebih RINDU kat saya. hehe


Mereke berdua ni 'ditinggalkan' di rumah Maktuk atas permintaan mereka sendiri. Ya, saya benarkan. Ingin juga 'lari' sekejap daripada suasana riuh rendah mereka bertekak setiap 5 minit. Sekarang, saya rasa macam nak terbang ambil mereka pulang. *mode pontianak hehe



Aman. Damai. Tapi Bosan.


dari google

Disebabkan bosan, saya layan Angry Bird bersama Abil hari ini.
Esok, TIADA lagi Aman, Damai dan juga Sunyi. Bergaduh setiap 5 minit akan berlaku lagi. Tak apa. Saya redha. Saya terima. Tapi, marah tetap marah. Jerit tetap jerit ok? *hehe.


Tak sabar tunggu esok. Jumpa lagi! ;D

Anyone can be normal. It takes someone special to be autistic.
~Unknown Author


11 comments:

hannahsarah said...

haha....anak2 klu ada, kita rasa kekadang 'sakit jiwa' dgn perangai mrk. tapi klu mrk takde, kita lagi sakit jiwa krn rindukan mrk.

YatieJay said...

Samalah....kekadang rasa nak 'lari' dari jerit pekik naufal/rumah yg bersepah etc (ceh, mcm ada anak tujuh!). Tapi bila sesekali babysitter lama naufal 'pinjam' dia kejap saya lak yg dok ulang alik kat tingkap wondering bila naufal nak dipulankang...heheee....

Syahida said...

HS-> itu la pasal...orang kata, dekat2 bau kentut, jauh2 bau wangiiii...hehe. apa pun, dorang da balik. rumah dah riuh semula :)

Syahida said...

yatie-> anak sorang pun (time kecik2) sbnrnya macam anak tujuh...hehe. takpe, rumah bersepah tu trademark rumah2 yang ada anak :)
yatie jenguk tingkap, saya tengok siling bleh? haha

maya amir said...

bile derang jerit2 kat umah..mmg wish derang buleh senyap.. nak gak merasa umahs enyap..tapi bile umah senyap, adehhhhh...takleh jadik ni.. busannnn yg amat..

Syahida said...

maya, dorang jerit2 suka hati sy tak kisah...yg tak tahan kalo bergaduh..hadoiiii la..buleh migrain mak nak jadik 'hakim' selalu..huhu

Azma said...

hihi... saya faham syida.. sbnrnya bila saya ke upsi setiap mgu tu saya dapat sedikit ketenangan dalam kerisauan meninggalkan mereka..(jgn bgtau hubby saya ye..haha..) Tenang tp selalu berat je rasa hati.. x pernah tgglkan anak2 ngan atuk nenek diaorg lg, kalau tggl ntah camne rasanya ye...:)

Syahida said...
This comment has been removed by the author.
Syahida said...

azma-> sy selalu ckp kat hbby, susahh jadi ibu ni,risau memanjang..apa pun, mesti appreciate'ketenangan' itu walaupun sekejap..peluang keemasan tu..hehe

Edi said...

love the quote!!!

pandaila kakak dina...
teringat kat imran.. aritu dia bagitau tokma dia, faaeq ni bijak sebenarnye, tapi dia tak cakap lagi je... hahaha.. pandai pulak dia nak cover adik dia.. terharu dengar :(

Syahida said...

edi, children with special siblings are so much mature than their real age...Alhamdulillah for imran and dina. yup quote tu mmg best kan?