Sep 12, 2011

Obsesi yang baru

Macam-macam obsesi.
Memintal dawai.
Menarik toilet flush.
Memetik suis.
Merenung kipas dan segala yang berpusing.
Bermain dengan gajet, kamera, handphone dan komputer.
Piano.
Plants vs Zombie.
Shrek. Nemo. Bolt.
Fuhh...senarai yang tak akan habis.
Kebanyakannya bermusim.
Sekejap ada, sekejap tak ada.
Obsesi yang kekal dulu hingga kini, bermain dengan dawai.
Autisme dan rutin/aktiviti yang berulang-ulang. Sangat sinonim.
Stereotaip.
Ada baik dan buruknya tentang situasi ini.
Nak tahu lebih lanjut, sila baca sini.
So, apa yang baru?
Sekarang dia suka Toy Story.To Infinity and Beyond.
Ya.
Skrip baru yang bakal terngiang-ngiang di telinga saya buat masa ini.Scene paling Abil suka?
Buzz Lightyear 'terbang'.
Nak tengok? Nun.....di bawah.


Ooops...tak boleh nak share pulak klipnya.
Kita layan gambar sajalah ye..hehe.

#semua imej dari google

Saya sedang melayan blues pagi-pagi ini.
Virus M(alas) sedang menyerang.
Anda bagaimana?

2 comments:

Edi said...

salam syida,
mmg mcm2 obsessi, sy setuju! faaeq skrg dengan flash cards... lagu adele, greenday dengan taylor swift! hahaha... canggih tak? anyway, congrts sebb berjaya bwk abil gi semayang raya.. i dah 4 tahun x semayang raya sejak ade faaeq... tak percaya lg nak bwk dia... next year pun maybe xleh lg kot.. x tau la.. tp as always, we always hope for the best kan? tabikla u pegi beraya kat rumah ade swimming pool tu. kalau ade faaeq confirm dia terjun! hahahaha

Syahida said...

salam edi, sometimes..seronok jugak tgk bebudak ni dgn obsession dorang..skrang ni kitorang dok wonder, what's next?
that house with the pool ain't easy though...terpaksa slow talk & brain wash him throughout the visit...mujur la dia 'makan saman' hehe