Feb 28, 2015

Berjimba di Meeraland

Meeraland. Indoor playground.
Lokasi: Tesco 


Saya bawa anak-anak 'berjimba' di sini beberapa hari lepas.
Harga tiket masuk: RM10/seorang untuk dua jam.

Oklah. Not bad.
Di sini, hanya 3 benda yang hero berdua saya ni suka sangat, trampoline dan inflatables yang ada slide tinggi dan 'tembok' tinggi.






Mereka main lebih kurang sejam. Memang sakan ber-exercise.
Habis je bermain, baru mengeluh "penat...haus..nak air..".
Berpeluh-peluh.
Selagi tak panggil balik, tak kenal penat. Tak ingat haus.

Lain kali boleh datang lagi :)

Selamat 'berjimba' hari Sabtu. Senyum selalu!

Children need the freedom and time to play.
Play is not a luxury. Play is a necessity.
(Kay Redfield Jamison)


10 comments:

Nooriah Abdullah said...

anak-anak mmmg suka tmpat macam ni syida, kaknoor pun dulu2 time anak kecik mmg setiap minggu gak dok layan diaorang ni..

syida said...

ye k noor, mmg kalo bawak ke sini, ikut hati dorang, tak nak balik kot hehe

hainom OKje said...

Wah.....tempat main besar...mmg puaslah mereka mainkan. Nama pun budak, mmg syok ler...
Mak budak gi shopping ke?

syida said...

hainom, mak budak terpaksa tggu budak2 main..xleh percaya la nak tgglkan..tp awal2 da masuk soping dulu..baru sng hati nak tggu bdak hehehe

nurbijen said...

Ok lah dengan harga RM10 utk dua jam... kalau kat sini, tiga kali turun slide tu kena charge GBP3... dlm RM15.... huhuhu.. Jadi pandang ajelah dari jauh.. tak boleh dekat nanti melayang pound... ekekkek

syida said...

nurbijen, wahh sana ikut rate per slide ke (perghh pengsann). mmg kna pandang dari jauh je la kalo gitu, mau keringg poket huhu

Mummydearie said...

Dah lama tak bawa anak-anak ke tempat macam ni. Takda pulak mereka dok tanya bila nak pergi...

Kalau anak-anak enjoy, mak pun senang hati nak pergi shopping lepas tu!

syida said...

MD, tau xpe ;p

Jari Manis said...

jgn kata budak2...kalau JM pun boleh melompat riang kat sini :-)

syida said...

JM, tu la pasal...mak budak ni pun gerammm je tengok anak2 berjimba (kalau boleh nak join sekali haha)