Mar 20, 2015

Apa Khabar? Khabar Baik!

Seminggu tanpa entri. Sepi.

Hari ni, saya paksa diri menaip sesuatu. Selagi tak mulakan semula rutin blogging, selagi itu lah blog tak ada entri baru.

Not good...not good.

Sakan bercuti? Tak juga. Apa pun, syukur dah sampai rumah semalam. Sihat dan selamat. #Alhamdulillah

JB - Subang Jaya - Kuantan - Subang Jaya - JB. 6 hari 5 malam. Letih.

Misi 'berjimba' di Bukit Gambang Resort, selesai!

Satu saja saya terkilan, dapat singgah sekejap saja di rumah mak. Tak puas 'berjimba' dengan anak-anak buah, ala-ala 'Touch N Go' je. haihh~

Di Bukit Gambang, tak banyak gambar yang sempat saya ambil dengan handphone saya, sebab handphone saya 'bertapa' di dalam loker. hehe

Kebanyakan gambar di Bukit Gambang water park, ada pada kamera encik suami. Tunggu ya :)

Yang ada pada saya, hanya yang ini (gambar bawah). 




Gara-gara 'berjimba' di tengah cuaca Kuantan yang panas berdenting, kami semua sudah lebih 'coklat' dari biasa. Sunburn! haha (kecuali encik suami dan Abil yang setakat bertukar menjadi kemerah-merahan, Zarif, kak Dina dan saya, memang confirm geng budak itam ;p)

Pagi ni, seperti biasa, saya belek-belek kalendar (rutin wajib hehe). Sedar tak sedar, berbaki 90 hari saja lagi sehingga Ramadhan. Errr...hutang puasa dah habis bayar? #peringatanuntukdirisendiri



Happy Friday. Let The Weekend Begin!



13 comments:

shogun_na said...

Cant wait...☺

Puan Kutu said...

haritu kata nak ke kuantan dah agak mesti pergi gambang.seronok berjimba berkubang dalam air ye..

Alhamdulillah sy dah habis ganti puasa,sedang nak memulakan puasa sunat isnin khamis semula..badan pun dah makin kembang ni sbb dah dekat sebulan tak buat puasa sunat..:)

syida said...

ina, kita ni lg x sabo tggu gambo2 dari cik abe..tunggu ye :)

PK, wahh bagus3.. selamat berpuasa sunat pula..mmg bagus utk control berat badan..sy ni kna langsaikan yg wajib dulu hehe

Jari Manis said...

JB - Subang Jaya tersalah baca JB - Surabaya eheehehe

Jari Manis said...

panas denting? kat mana2 pun panas skrg ni..kalau budak hitam tu leh include JM sekali sbb kena panas sikit je..habislah..sunburn ambil masa berbulan nk hilang ..takut sudah nk berjemur tgh panas wlau letak sunblock tebal 3 inci huhuh

Jari Manis said...

nanti dh dapat gambar tu leh kongsi pengalaman di gambang resort tu ek

Aisy Nasiha said...

Saya dah habis ganti..haha sebab tahun lepas tinggal 1 hari je.. wah, bestnya korang dalam 6 hari jalan ke banyak tempat.. sukalah ya.. memang cuti sungguh2.. subang jaya tu rumah mak Syida? Wah.. asal kawasan sini ya..

syida said...

JM, surabaya? haha i wish!
eh sama la kita, tepek la sunblock tebal mana pun, sunBURN jugakkk huhu

Aisy N, bestnya hutang puasa sehari jek..x jalan kemana sangat pun sbnrnya, ke bukit gambang tu cover 2 tmpat, pastu balik rumah mak kt SJ..tu jek hehe

mak, ayah sy orang johor tp sejak saya kecik mmg dah dok selangor...tp sy kt jb sbb hubby & fmly kt sini :)

hainom OKje said...

Pernah gi sekali jer Bukit Gambang ni. Balik dr Ganu htr anak buah kawen. Lepas tu sampai sudah lum gi lagi. Rindu nak makan sotong celup tepung pulak.

Shida okje kalau berjemur pun mmg jadi geng budak hitam hihi

Nurul Shahira said...

Rahsia dah terbongkar! Gambang rupanya :)

Patut Sha tunggu, mana lah tuan blog tak hupdate-hupdate. Lupa pulak cuti sekolah, hehehe

Mummydearie said...

Nasib baik awak tak aktif menulis, Syida. Selamat saya daripada kena baca setiap entri dan komen. Hahaha....

Kata nak tulis sehari selembar benang, eh bukan, sehari satu entri? Bulan 3 dah kedaung niatnya ya! Tapi takpa, kita pasang balik niat tu 6 bulan terakhir tahun ni pulak.

Kita pun cari sibuk je sekarang bila dapat bos baru ni. Tak dan nak main tekan-tekan keyboard selalu tau!

Eh, nanti ceritalah kisah kat Bukit Gambang tu. Nak juga tengok rupa baru dah macam JLo ke tidak *_*

syida said...

hainom, Bkt Gambang ni..prgi sekali je cukup kot hehe..misi Cherating lak lps ni insyaAllah :)

Sha, kengkonon nak hapdate hari2..siap angkut lappy ke sana sini..udahnya hahahammmpess ;p

syida said...

MD, mmg dah kedaung sangattt target bulan 3 ni hahahahahaha (tutup muka)
apakan daya ku, tak mampu nak multitask buat macam2 serentak..asal bz bercoti, blog bersawang..asal blog bersawang je, bz bercoti hehe

alaa..biasa2 aje citer kitorng ke Bkt Gambang..tunggu eh..

J Lo?? Sunburn punya psl, J Lo dah jd J Lost! haha