Mar 1, 2015

Minggu Ujian


Ya. Minggu ini minggu ujian di sekolah anak-anak saya. Untuk Zarif, ujian bermula esok (Isnin). Abil pula di kelas pendidikan khas, tiada ujian. *lega*

Sebelum ujian, haruslah ulangkaji serba sikit kann? Memang last minute, tapi takpelah, baru darjah tiga pun. Yang penting enjoy belajar dan pergi sekolah.  InsyaAllah boleh 'score' exam.

Bila Zarif ulangkaji, Abil pun belajar juga.  Selalu juga saya bagi latihan yang sama. Kadang-kadang, saya bagi soalan lain, ikut pada tahap latihan, mood dan kemampuan Abil.

Baca: Bila tenang, bila moody , Tips Belajar Berkesan

Ok. Entri saya cukup setakat ini, nak sarung uniform cikgu bedah pulak ;p

**psst, macamana Ahad anda? Ok? :)

Children learn more from what you are than what you teach.(google)



11 comments:

Nurul Shahira said...

All the best untuk Zarif ^^
Btw, hari minggu saya kali ni adalah untuk kemas bilik & rumah yg dah mcm kapal karam. 6 hari kerja sampai petang, mcm ni lah jadinya, hehe

syida said...

hehe tq N Shahira..baguslah dpt kemas bilik dan rumah hari ni..sure puas hati kann?

Puan Kutu said...

selamat menempuhi ujian buat zarif.ahad sy biasa je.penuh dengan aktiviti lepak. dan masak2.kebetulan tak kerja..

nurbijen said...

Semoga zarif dapat jawab test dgn baik...

eima said...

Fuhhhh ank sy punminggu dpn exam tgh ulang kaji bersama skrg ni sbb hr sek fahim cuti peristiwa

Mummydearie said...

All the best buat Zarif dan Cikgu Bedah. Err, Cikgu Bedah takda masalah mengajar anak murid ke? Sabar banyak-banyak masa mengajar cikgu, nanti tak pasal-pasal BP naik :)

Anak bujang saya dah kata hari ke-7 bulan April baru dia ada 'exam besar'. Buat masa ni dia tengah buat exam kat game komputer!

syida said...

all the best utk anak eima ya :)

MD,Ckgu Bedah stress sbb anak murid xmo buat latihan lebih2..baru buat 2-3 ms dah sibuk nak tido bagai...grrrr mmg kna sabo bebanyak ;p

anak bujang sy ni pun, kalo x dikerah, jawabnya 'ulangkaji' main game sesaja! adoyaii

Aisy Nasiha said...

Wah.. awl exam ya.. good luck buat zarif.. moga elok2 jawabnya nanti ya..

Jari Manis said...

anak2 yg nk ambil ujian kita as a parent yg lebih berdebar kan

LydSunshine said...

Ahad saya ilaha hari santai sedunia. Anak belum skolah lagi boleh la santai kot kan?

syida said...

JM, selalunya macam tulah..tp kalo takat ujian kecik2 ni, mls nak layan debor..pasrah ajelah ;p

Lydsunshine, enjoylah santai2 itu selagi anak blom masuk sek hehe