Feb 9, 2011

Bila Abil bermain (episod 8)

Semalam saya dan Abil kembali dengan aktiviti rutin kami. Semalam, kami buat collage. Abil masih belum fasih dengan nombor 20 (twenty). Jadi, tema aktiviti collage kami ialah angka dan perkataan 'twenty'.



Praktis menulis, 2 mukasurat saja.
Tips: Berhenti sebelum anak menunjukkan tanda-tanda jemu.
Takpe, esok lusa boleh sambung lagi.


Latihan meningkatkan daya tumpuan, juga bagus untuk hand-eye-coordination.

Terima kasih daun keladi, Auntie
Dila
Habis 2-3 round lagi, kami pulangkan ye :)

6 comments:

keen said...

mata abil bergenang! haha

Syahida said...

itu dalam gambar, kalau nak tahu, bukan setakat air mata bergenang, siap leleh & peluk2 lagi...huhu. i am just being cruel to be kind :)

anakistimewa said...

sistematik! bagusnya...

maya amir said...

lame laa tak main collage camni.. bagus laa awak syida, camne leh teringat nak praktis main collage dgn abil eh? good..good:))

Syahida said...

zamri-> mengaplikasikan ilmu yang dipelajari daripada ANDI, bolehla..so far so good :)

Syahida said...

maya-> simple je collage ni...nak buat yg kompleks x sesuaiii utk si abil hiper.yg ini pun dia cam tak sabar..hehe.