Jun 8, 2011

Jom berenang!

Benefits of Swimming

Pergi ke kolam renang adalah rutin 'wajib' bagi anak-anak saya. Samada untuk kelas renang atau saja-saja suka-suka nak berendam dalam kolam, rutinnya adalah sekali setiap minggu.

Seminggu di luar JB, kami tetap mencari kolam renang berdekatan. Paling dekat, Pusat Akuatik Shah Alam. Bayaran masuknya sangat murah (berbanding di JB). Saya cukup suka hati. Dua kali saya bawa anak-anak ke sana. Pertama kali kami pergi di sebelah pagi. Kali kedua, kami pergi di sebelah petang. Waktu petang lebih sesak berbanding pagi. Disebabkan encik suami saya tak ada, saya minta tolong adik saya jadi lifeguard cum bodyguard 'sementara'.


h.a.b.i.s

2 comments:

Edi said...

syida, kitorg pun selalu gak gi sini! mmg best n murah je nak masuk.. lagi satu kalau nak tukar angin, pergilah kat putrajaya.. ade byk kolam2 and ade a few yg free. yg sellau kitorg gi, kat precent 9 (dekat dgn klinik kesihatan), yg tu free.. best! and lagi satu kat precint 11, pusat kejiranan p11.. situ bayar rm1 je sorang.. kolem dia mcm resort! ade jugak pool utk dewasa, bayar rm2.. kot2la nak tukar angin...

happy nyer budak2 tu jumpa air! hahahah.. samalah mcm anak2 i.. faaeq kalau nampak je kolam, dah sengih2 terloncat2..

Syahida said...

thx for the recommendation edi..will definitely try out the nxt time we r in KL. fuhh tak sabo lak rasanya haha

dapat main air mmg heaven utk bebudak ni