Apr 10, 2013

Bila bosan, kami main water colour!


Aktiviti petang Isnin, mewarna (dengan water colour).
Idea simple tapi menarik ini, saya ambil dari wall  fb Autisme Malaysia (AM).
Tk buat ahli AM yang berkongsi.

Senang saja aktivitinya.
Bahan-bahan seperti visual di atas; water colour, berus dan kertas.
Jangan lupa, alas suratkhabar supaya lantai/meja tak comot.



Picit tiub warna pada kertas, macam buat dot dot.



Kemudian, ambil berus, basahkan dan sapu saja dot-dot warna pada kertas.
Senang, kan?





Betto pun sibuk memerhati. Kalau boleh, nak join sekaki. hehe


Tekun.

Hasil kreativiti Zarif dan Abil, inilah hasilnya!
(tengok di bawah)





Memang best aktiviti ni. Senang dan cantik :)

Jom cuba!


No comments: