Sep 11, 2013

Senyap. Sunyi. Sepi.

dari google


Lebih dua minggu tanpa sebarang update. Ooops!

Apa cer?

UPSR. 
Dah dua hari berlangsung. Esok hari terakhir.
Sebelum ini, saya agak sibuk dengan persiapan akhir dengan anak saya.
Mudah-mudahan segala usaha dan doa, diberkati Allah. Amiin.


Chicken pox!
Ya, Abil kena chicken pox.
Patutla seminggu dua sebelum ni, dia demam on off.
Sehingga hari ini, dah masuk hari ke 5.
Doktor bagi mc 2minggu.
Menjaga anak autisme yang sakit? Not easy.
Abil kena kuarantin, maknya pun kena perintah berkurung sekali. huhu


Straycat.
Apa kes? Musim orang buang kucing agaknya sekarang ni.
Kesian punya pasal, saya dan kak Dina nekad rescue seekor ibu kucing 
dan 5 ekor anak kucing.
Sibuk jadi rescuer, blog pun tak sempat nak update.hehe
Jaga anak kucing, macam jaga baby tau *fuhh lap peluh*
(InsyaAllah, lain kali saya share gambar)

Ok, gotta go.

Jangan lupa baca tentang chicken pox. Klik link di bawah nun.


Pesanan khidmat masyarakat: Be good to human & animals too!
Tak suka kucing tak apa, tapi kena ada empati dan simpati pada haiwan.
Nabi s.a.w pun sayangkan kucing tau (sedih tengok nasib kucing-kucing jalanan).

Sekian.

'See' you when i 'see' u :)

2 comments:

ieda said...

kami kehilangan anak kucing...sedih sgt...dah seminggu tak balik...huhuhu

syahida said...

ieda--> kucing kesygn kami, Betty dah 3 bulan lebih hilang. Entah apa nasibnya.Sedihh sangatt..