Jul 7, 2014

Oh! Puding Roti

imej google

Salam/hai semua :)

Sambil-sambil menunggu waktu berbuka ni, tetiba teringat pulak kat dessert kegemaran saya ni; puding roti!

Oh yes, I like puding roti. hehe

Kawan-kawan, saya ni tak pandai masak. Kalau jumpa resepi yang simple-simple, memang saya suka sangat.  Setakat tahun-tahun lepas, memang kami tak pernah miss puding roti di bulan Ramadhan.  Tahun ni, belum lagi. Kena beli fresh milk dulu. Yang ada kat rumah sekarang ni, roti, butter, tepung kastad, tepung jagung dan gula. Ishhh tak sabor..

FYI, sebelum ni, encik suami yang tolong masakkan puding roti. Tahun ni, saya nak cuba buat sendiri. Itu pun gara-gara terliur dengan video penyediaan puding roti oleh Annabellecookies kat bawah ni..

So, apa dessert kegemaran anda?



2 comments:

shogun_na said...

cant wait, lps tu blh repeat buat time kak dina ada... :)

syida said...

hahahaha pandai pun makngah ina ;)