Nov 10, 2014

Ke Port Dickson Lagi


Waktu kejadian; Hari Raya Aidiladha
Lokasi kejadian: Lexis, Port Dickson

Kami pernah ke Grand Lexis tahun lepas. Alhamdulillah, anak-anak sangat suka dan rezeki mereka, kami ke GL sekali lagi tahun ini. 





Berbeza kali ini, kami pergi ke GL dengan mak ayah mertua saya.  Jadi, untuk bilik tambahan, kami book 1 unit di Lexis. Apa beza antara Grand Lexis dan Lexis?

Grand Lexis ada private pool dalam setiap unit villa-nya. 
Lexis? Hanya ada public pool di luar bilik hotel. No private pool.
Hotelnya sebelah-menyebelah aje :)

Oleh kerana motif bermalam di Lexis hanyalah untuk tambahan katil dan tempat tidur, maka kami book standard room yang paling harga patut di sini, tapi alhamdulillah, rezeki Allah nak bagi, waktu check in, pihak hotel upgrade bilik kami ke water chalet.


Macamana boleh dapat upgrade pulak? Entah, orang dah bagi, kami ambil saja tanpa banyak soal. Oh ya, kami dapat water chalet pada harga standard room (mengikut bookings). So, untungggglahh hehe


Hiasan dalaman bilik yang cantik. Ada 1 katil king size dan 1 katil double. Kalau untuk 4orang sekeluarga tu, memang sedang-sedang elok. Servis pun bagus. Yang tak best, banyak nyamuk! erkkk~




Oh ya, tak ada private pool tapi ada bathtub ini. hehe



fefeeling jakun dengan water chalet, siap buat 'kakishot'. hehe


Unit kami yang paling dekat dengan daratan, jadi tak dapat nak menikmati pemandangan laut secara optimum. Tapi ok sangat dah ni :)








Selain mandi manda 3hari 2malam di bilik hotel, kami sempat jalan-jalan petang sambil makan aiskrim di tepi pantai Teluk Kemang. 












Sekian melaporkan :)

'Jumpa' lagi insyaAllah





No comments: